Loonheffingskorting

Loonheffingskorting

Ben je in loondienst, dan heb je recht op loonheffingskorting. De loonheffing zorgt ervoor dat je minder belasting hoeft te betalen, ofwel meer van jouw salaris overhoudt. Hoe dit precies werkt, lees je op deze pagina. Ook lees je op deze pagina wanneer je de loonheffingskorting wel en juist niet toe moet passen.

Wat is loonheffingskorting?

Werk je in loondienst, dan houdt jouw werkgever rekening met de algemene heffingskorting en de arbeidskorting. Deze heffingen worden samen de loonheffingskorting genoemd. De loonheffingskorting wordt met jouw salaris verrekend. Dit betekent dat je minder belasting hoeft te betalen en meer loon overhoudt.

Loonheffing aanvragen

Je vraagt de loonheffingskorting aan bij jouw werkgever middels het formulier opgaaf gegevens voor de loonheffingen. Krijg je een uitkering, dan heb je hier ook recht op. In dit geval vraag je de loonheffingskorting aan bij de uitkeringsinstantie.

Loonheffing meerdere werkgevers: hoe zit dat?

Je krijgt loonheffingskorting bij één werkgever. Sommige mensen hebben echter twee of zelfs drie werkgevers. Zij kunnen ook bij slechts één werkgever de loonheffingskorting toepassen.

Heb jij ook meerdere werkgevers? Dan kun je jouw loonheffing het beste aanvragen bij de werkgever waar je het hoogste salaris krijgt. In dit geval is jouw korting op de belasting die je moet betalen namelijk het hoogst. Krijg je een tweede baan en wil je jouw loonheffingskorting wijzigen, bijvoorbeeld omdat je bij je nieuwe werkgever meer verdient? Dan kun je dit gewoon bij je werkgevers regelen. Je geeft bij je oude werkgever aan dat je jouw loonheffingskorting stop wil zetten en je geeft bij je nieuwe werkgever aan dat je de loonheffingskorting wilt toepassen.

Het is niet verstandig bij meerdere werkgevers korting toe te passen. Komt de Belastingdienst erachter dat je loonheffingskorting krijgt bij meerdere werkgevers, dan moet je het bedrag dat je te veel hebt ontvangen altijd terugbetalen. Deze rekening kan hoog oplopen, dus je kunt beter voorkomen dat je geld terug moet betalen door jouw loonheffingskorting bij één werkgever toe te passen.

Terugvragen loonheffing: is dat mogelijk?

Het is zeker mogelijk om jouw loonheffingskorting terug te vragen. Ben je vergeten de heffingskorting bij jouw werkgever aan te zetten en heb je geen andere werkgever met loonheffingskorting gehad? Dan kun je dit aangeven bij het indienen van de aangifte inkomstenbelasting. In dit geval krijg je jouw loonheffingskorting gewoon terug. Moet je belasting betalen, dan krijg je korting op het te betalen bedrag.

Heb je slechts een deel van het jaar van loonheffingskorting geprofiteerd, bijvoorbeeld door het wisselen van baan? Dan kun je het andere deel van de heffingskorting ook bij de Belastingdienst terugvragen. Ook dit doe je bij het indienen van de aangifte inkomstenbelasting.

Cardan Payroll Tilburg

Website:

https://www.cardanpayroll.nl

Adresgegevens:

Talentsquare 13 Tilburg, NB, 5038LX, Netherlands.

E-mail:

payroll@cardan.com

Contact:

Klantenservice: +31885004020

Openingstijden:

Ma-Vr 8:30-17:30

Onze 6 garanties

Jarenlange ervaring

Cardan Payroll is vanaf 2008 actief op de Nederlandse payrollmarkt.

Persoonlijke aandacht

U heeft een vast aanspreekpunt.

5.5 jaar flexibiliteit

Wij kunnen u met 5,5 jaar ervaring ondersteunen bij het invullen van uw flexibele arbeidsschil.

geen risico bij ziekte

Bij ziekte of leegloop wordt u niet gefactureerd. Wij regelen de administratieve afhandeling naar het UWV.

Enkel gewerkte uren

Uitsluitend de daadwerkelijke gewerkte uren worden bij u in rekening gebracht.

Breed netwerk

Cardan heeft een breed netwerk. Hierdoor heeft zij expertise van diverse cao's en branches.

JARENLANGE ERVARING

Cardan Payroll is vanaf 2008 actief op de Nederlandse payrollmarkt.

PERSOONLIJKE AANDACHT

U heeft een vast aanspreekpunt.

5.5 JAAR FLEXIBILITEIT

Wij kunnen u met 5,5 jaar ervaring ondersteunen bij het invullen van uw flexibele arbeidsschil.

GEEN RISICO BIJ ZIEKTE

Bij ziekte of leegloop wordt u niet gefactureerd. Wij regelen de administratieve afhandeling naar het UWV.

ENKEL GEWERKTE UREN

Uitsluitend de daadwerkelijke gewerkte uren worden bij u in rekening gebracht.

BREED NETWERK

Cardan heeft een breed netwerk. Hierdoor heeft zij expertise van diverse cao’s en branches.

Pin It on Pinterest

Share This