Bijverdienen Student

Je hebt alleen recht op studiefinanciering als je met jouw individuele inkomen onder een bepaalde inkomensgrens zit. Verdien je zo veel geld dat je jouw studiekosten gemakkelijk zelf kunt betalen, dan wordt jouw studiefinanciering ingetrokken door de overheid. Dit betekent dat je niet onbeperkt mag bijverdienen als student.

Bijverdienen met behoud van de beurs

Wil je jouw studiefinanciering behouden, dan mag je niet te veel bijverdienen als student. Verdien je te veel, dan moet je jouw studiefinanciering zelfs terugbetalen. Dit geldt ook voor het studentenreisproduct. Als je te veel verdient als student, heb je dus ook geen recht meer op gratis vervoer in de trein, de bus, de tram en de metro.

Hoeveel mag je bijverdienen?

De grens als bijverdienend student is 14.215,75 euro in 2017. Dit bedrag is je verzamelinkomen of je belastbaar loon. Heb je een partner? Dan mag je samen niet meer dan 14.215,75 euro verdienen. Heb je geen partner volgens de Belastingdienst, dan mag jouw individuele belastbare loon niet hoger zijn dan dit bedrag.

Als je de grens van bijverdienend student nadert, moet je jouw studiefinanciering en studentenreisproduct stopzetten. Dit doe je op de website van DUO. Stop je jouw studiefinanciering en studentenreisproduct niet snel genoeg, dan moet je een deel terugbetalen. Om dit te voorkomen, kun je de studiefinanciering en het studentenreisproduct beter iets te vroeg stop zetten: voor je over de bijverdiengrens heen gaat.

bijverdienen student

Welke inkomsten worden meegerekend?

Alle inkomsten die je bij de Belastingdienst doorgeeft voor de aangifte inkomstenbelasting, vallen onder de regeling. Doe je nooit aangifte inkomstenbelasting? Dan kun je jouw belastbare inkomen op je loonstrookje zien. Werk je bij meerdere werkgevers, dan tel je de bedragen van de verschillende werkgevers bij elkaar op.

Bijzondere uitkeringen, zoals uitkeringen op grond van de Toeslagenwet en uitkeringen op de grond van de Participatiewet, vallen niet onder de regeling. De bedragen van deze uitkeringen hoef je niet bij jouw belastbare loon op te tellen.

Gevolgen te veel bijverdienen student

Zoals al eerder vermeld, moet je jouw studiefinanciering en studentenreisproduct terugbetalen als je te veel geld hebt verdiend als student. Gelukkig hoef je niet standaard het hele bedrag terug te betalen. Je betaalt alleen het bedrag terug dat je boven de grens hebt bijverdiend. Ook betaal je nooit meer terug dan je ontvangen hebt. Het gaat om het bedrag aan studiefinanciering, maar ook aan eventuele aanvullende beurs en het studentenreisproduct.

Toch is het beter om te voorkomen dat je geld terug moet betalen. Daarom raden wij je aan om jouw belastbare inkomen eens te berekenen, om te achterhalen of je in de buurt van bijverdiengrens voor studenten zit. Is dit het geval, dan kun je jouw studiefinanciering en studentenreisproduct beter stopzetten. Ook kun je ervoor kiezen wat minder te gaan werken, zodat je niet over de grens heen als bijverdienend student.

Cardan Payroll Tilburg

Website:

https://www.cardanpayroll.nl

Adresgegevens:

Talentsquare 13 Tilburg, NB, 5038LX, Netherlands.

E-mail:

payroll@cardan.com

Contact:

Klantenservice: +31885004020

Openingstijden:

Ma-Vr 8:30-17:30

Onze 6 garanties

Jarenlange ervaring

Cardan Payroll is vanaf 2008 actief op de Nederlandse payrollmarkt.

Persoonlijke aandacht

U heeft een vast aanspreekpunt.

5.5 jaar flexibiliteit

Wij kunnen u met 5,5 jaar ervaring ondersteunen bij het invullen van uw flexibele arbeidsschil.

geen risico bij ziekte

Bij ziekte of leegloop wordt u niet gefactureerd. Wij regelen de administratieve afhandeling naar het UWV.

Enkel gewerkte uren

Uitsluitend de daadwerkelijke gewerkte uren worden bij u in rekening gebracht.

Breed netwerk

Cardan heeft een breed netwerk. Hierdoor heeft zij expertise van diverse cao's en branches.

JARENLANGE ERVARING

Cardan Payroll is vanaf 2008 actief op de Nederlandse payrollmarkt.

PERSOONLIJKE AANDACHT

U heeft een vast aanspreekpunt.

5.5 JAAR FLEXIBILITEIT

Wij kunnen u met 5,5 jaar ervaring ondersteunen bij het invullen van uw flexibele arbeidsschil.

GEEN RISICO BIJ ZIEKTE

Bij ziekte of leegloop wordt u niet gefactureerd. Wij regelen de administratieve afhandeling naar het UWV.

ENKEL GEWERKTE UREN

Uitsluitend de daadwerkelijke gewerkte uren worden bij u in rekening gebracht.

BREED NETWERK

Cardan heeft een breed netwerk. Hierdoor heeft zij expertise van diverse cao’s en branches.

Pin It on Pinterest

Share This